Gertjan Bijzet

Aangenaam!

Ik ben Gertjan Bijzet (1977), tekstschrijver uit Zwolle. Al noem ik mijzelf liever een ‘verhalenverteller’. Ik help je graag om het verhaal dat jij wilt vertellen nóg beter te laten overkomen. Verder kun je bij mij terecht voor tekstredactie/-correctie, vertalingen (Nederlands, Engels, Afrikaans) en kleinschalige communicatie-klussen. Denk bij dat laatste aan het uitbesteden van je socialmedia-account(s).

Zuid-Afrika

Als je mij leert kennen, merk je dat ik mij niet gebonden voel aan Nederland. Dat komt door mijn jeugd, die ik grotendeels in Zuid-Afrika doorbracht (jaren ’80 en ’90). Dat waren bijzondere jaren, want precies in die periode vond de apartheid z’n einde. Historische jaren, dus! Dit verhaal draag ik altijd met mij mee, niet in de laatste plaats omdat het mij vormde.

Ervaring

Terug in Nederland ging ik journalistiek studeren. Daarna werkte ik voor allerlei werk- en opdrachtgevers, met name als journalist/tekstschrijver, in de communicatie en in de customer communication. Met steeds als rode draad: verhalen vertellen. In 2012 ging ik voor enkele maanden naar Kaapstad, om te ervaren hoe het is om te wonen en leven in het land van mijn jeugd. Ook daarover schreef ik verschillende verhalen, zie mijn blog.

Oh ja, in mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van de prijswinnende cultuurstichting Onder de Boompies. Wil je meer weten? Stuur mij dan een bericht. Ik kom graag met je in contact!