Gertjan Bijzet

Aangenaam!

Ik ben Gertjan Bijzet (1977), tekstschrijver en communicatieman uit Zwolle. Al noem ik mijzelf liever een ‘verhalenverteller’. Ik help je graag om het verhaal dat jij wilt vertellen nóg beter te laten overkomen. Verder kun je bij mij terecht voor tekstredactie/-correctie, vertalingen (Nederlands, Engels, Afrikaans) en communicatieklussen.

Zuid-Afrika

Als je mij leert kennen, merk je dat ik mij in verschillende culturen thuis voel. Dat komt door mijn jeugd die ik grotendeels in Zuid-Afrika doorbracht (jaren ’80 en ’90). Bijzondere jaren, want precies in die periode beleefde de apartheidspolitiek z’n einde. Historische jaren dus, die mij vormden en die ik altijd met mij meedraag.

Ervaring

Terug in Nederland ging ik journalistiek studeren. Daarna werkte ik voor allerlei werk- en opdrachtgevers, met name als journalist/tekstschrijver, in de communicatie en in het klantcontact. Met steeds als rode draad: verhalen vertellen. In 2012 ging ik voor enkele maanden naar Kaapstad, om te ervaren hoe het is om te wonen en leven in het land van mijn jeugd. Ook daarover schreef ik verschillende verhalen, zie mijn blog.

Oh ja, in mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van de prijswinnende cultuurstichting Onder de Boompies. Wil je meer weten? Stuur mij dan een bericht. Ik kom graag met je in contact!